ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Задушено агнешко с пролетни зеленчуци

Задушено агнешко с пролетни зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
550
417
Задушено агнешко с пролетни зеленчуци
17/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Най-крехките агънца са пролетните - затова и напролет най-много агнешко хапваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на порции, след което го наредете в тенджера с дебело дъно. Поръсете го с червения и черния пипер. Сложете отгоре нарязаните магданоз, джоджен, лапад и зелен лук.

Посолете и прибавете нарязаното на парченца масло. Залейте с една чаша топла вода, захлупете съда и сложете на загрят котлон.

След като заври, задушавайте на слаб огън около 2 часа, като от време на време разклащате тенджерата. Сервирайте агнешкото със салата от пресни картофки. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: