Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Задушено агнешко с пролетни зеленчуци

Задушено агнешко с пролетни зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Задушено агнешко с пролетни зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Най-крехките агънца са пролетните - затова и напролет най-много агнешко хапваме"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • зелен лук - 3 връзки
  • лапад - 600 г
  • магданоз - 2 връзки
  • джоджен - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на порции, след което го наредете в тенджера с дебело дъно. Поръсете го с червения и черния пипер. Сложете отгоре нарязаните магданоз, джоджен, лапад и зелен лук.

Посолете и прибавете нарязаното на парченца масло. Залейте с една чаша топла вода, захлупете съда и сложете на загрят котлон.

След като заври, задушавайте на слаб огън около 2 часа, като от време на време разклащате тенджерата. Сервирайте агнешкото със салата от пресни картофки. Да ви е сладко!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: