ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилешко с булгур и гъби

Пилешко с булгур и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
483
1k
10
1k
Пилешко с булгур и гъби
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г
  • пилешко месо - 500 г пилешки гърди
  • гъби - 200 г
  • праз - 1 - 2 стръка
  • зехтин - 60 мл
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги сложете да се сварят до полуомекване в подсолена вода.

Загрейте мазнина и запържете булгура. Долейте 600 мл от гъбения бульон и оставете да се свари. Накрая овкусете с подправки пилафа от булгур.

Загрейте още малко мазнина в друг съд и запържете накълцания праз. Добавете отцедените нарязаното на хапки пилешко и запържете и тях, като може да добавите още малко бульон. След това добавете нарязани гъби, разбъркайте за 1-2 минути и снемете.

Сипете булгура и зеленчуците в тава, настържете кашкавал отгоре и сложете да се запече в умерена фурна до приятен загар, за около 20 минути.

Вкусен пилаф на фурна! Опитайте и вие пилешко с булгур и гъби!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: