Мариновани свински ребърца

Бай Ставри
Бай Ставри
Новак
21/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 492
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 2 кг нарязани по две
  • мед - 4 с.л.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки пресован
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете меда в съд на котлона на слаб огън и добавете към него, след като го отстраните от котлона доматеното пюре, соевия сос, чесъна, солта и черния пипер.

С така приготвения сос омажете обилно ребрата, покрийте ги в съд и оставете в хладилника за 1-2 часа.

Загрейте грила, а отгоре сложете алуминиево фолио и го намазнете. Сложете чесновите ребра отгоре да се пекат за около 30-40 минути, като ги обръщате от време на време.

Поднесете готовите свински ребърца с гръцка салата с тиквички.

Чудни мариновани свински ребърца!

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар