Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани свински ребърца

Мариновани свински ребърца

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Мариновани свински ребърца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свински ребърца - 2 кг нарязани по две
  • мед - 4 с.л.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки пресован
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете меда в съд на котлона на слаб огън и добавете към него, след като го отстраните от котлона доматеното пюре, соевия сос, чесъна, солта и черния пипер.

С така приготвения сос омажете обилно ребрата, покрийте ги в съд и оставете в хладилника за 1-2 часа.

Загрейте грила, а отгоре сложете алуминиево фолио и го намазнете. Сложете чесновите ребра отгоре да се пекат за около 30-40 минути, като ги обръщате от време на време.

Поднесете готовите свински ребърца с гръцка салата с тиквички.

Чудни мариновани свински ребърца!

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: