Козуначени кифлички с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
316
5
789
14/04/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 756
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с хладкото прясно мляко, 1 лъжичка захар и 1 с.л. брашно. Оставете на топло да втаса.

В пресятото брашно посредата добавете маята и всички останали продукти, като измесването на тестото става, добавяйки маслото или маста.

Разделете тестото на 2 части и оставете в покрит намазнен съд да втасат добре на топло.

От тестото оформяйте топки, колкото неголям юмрук и ги разточвайте на кръгъл лист с дебелина около 0, 5 см. Разрязват се като торта и в основата им се слага плънка по избор (мармалад с натрошени орехи).

Завивайте кифличките и леко подвийте краищата им. Намажете ги с разбит жълтък с малко олио и оставете да отдъхнат за 20 минути. По желание поръсете и с малко захар.

Сложете да изпекат в предварително загряна фурна на 200-220 градуса в началото, а после доизпечете на по-слаба температура.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар