Козуначени кифлички с кисело мляко

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697323
14/04/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 449
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с хладкото прясно мляко, 1 лъжичка захар и 1 с.л. брашно. Оставете на топло да втаса.

В пресятото брашно посредата добавете маята и всички останали продукти, като измесването на тестото става, добавяйки маслото или маста.

Разделете тестото на 2 части и оставете в покрит намазнен съд да втасат добре на топло.

От тестото оформяйте топки, колкото неголям юмрук и ги разточвайте на кръгъл лист с дебелина около 0, 5 см. Разрязват се като торта и в основата им се слага плънка по избор (мармалад с натрошени орехи).

Завивайте кифличките и леко подвийте краищата им. Намажете ги с разбит жълтък с малко олио и оставете да отдъхнат за 20 минути. По желание поръсете и с малко захар.

Сложете да изпекат в предварително загряна фурна на 200-220 градуса в началото, а после доизпечете на по-слаба температура.

Рейтинг

5 0
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар