Начин на приготвяне
Разбъркайте маята с хладкото прясно мляко, 1 лъжичка захар и 1 с.л. брашно. Оставете на топло да втаса.
В пресятото брашно посредата добавете маята и всички останали продукти, като измесването на тестото става, добавяйки маслото или маста.
Разделете тестото на 2 части и оставете в покрит намазнен съд да втасат добре на топло.
От тестото оформяйте топки, колкото неголям юмрук и ги разточвайте на кръгъл лист с дебелина около 0, 5 см. Разрязват се като торта и в основата им се слага плънка по избор (мармалад с натрошени орехи).
Завивайте кифличките и леко подвийте краищата им. Намажете ги с разбит жълтък с малко олио и оставете да отдъхнат за 20 минути. По желание поръсете и с малко захар.
Сложете да изпекат в предварително загряна фурна на 200-220 градуса в началото, а после доизпечете на по-слаба температура.