Сушен свински врат

15/03/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Перфекното мезе се прави с крехък свински врат, морска сол и мерак "
  • Приготвяне20 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 206
  • Преглеждания за месеца2267
  • Преглеждания за седмицата1057
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 кг
  • морска сол - 2 кг
  • черен пипер - 2 с.л. едро счукан
  • чубрица - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно покриваме месото със солта от всички страни и го прибираме в хладилника за 24 часа.

Вадим месото, отстраняваме солта и го накисваме във вода за 5 часа.

Внимателно пробиваме дупка и връзваме капан, на които ще сушим месото.

Разбъркваме много добре сухите подправки и с тях обтриваме месото, като се стараем да поеме колкото може повече от подправките.

Притискаме месото за 24 часа между сухи дъски или други тежести, за да се оформи добре.

Сушим месото на сухо и проветриво място за 10 дни.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар