Сушен свински врат

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
672
956
490
Сушен свински врат
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
15/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
"Перфекното мезе се прави с крехък свински врат, морска сол и мерак"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • морска сол - 2 кг
  • черен пипер - 2 с.л. едро счукан
  • чубрица - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно покриваме месото със солта от всички страни и го прибираме в хладилника за 24 часа.

Вадим месото, отстраняваме солта и го накисваме във вода за 5 часа.

Внимателно пробиваме дупка и връзваме капан, на които ще сушим месото.

Разбъркваме много добре сухите подправки и с тях обтриваме месото, като се стараем да поеме колкото може повече от подправките.

Притискаме месото за 24 часа между сухи дъски или други тежести, за да се оформи добре.

Сушим месото на сухо и проветриво място за 10 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: