Качамак в гювече

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
14/03/2017
"За всеки гост - по едно гювече с ароматен качамак - време е за обяд "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 039
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 400 г
  • вода - 2 л
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме водата и към нея прибавяме солта и царевичния грис, разбъркваме внимателно докато започне да се сгъстява и внимаваме да не пръска, сваляме от огъня и оставяме да поеме водата.

Разтопяваме маслото и прибавяме червения пипер, разбъркваме.

Разпределяме качамака в гювечета, прибавяме натрошеното сирене и заливаме с маслото.

Сервираме ястието топло с подходяща салата или друга гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар