Качамак в гювече

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Качамак в гювече2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"За всеки гост - по едно гювече с ароматен качамак - време е за обяд"

Необходими продукти

  • царевичен грис - 400 г
  • вода - 2 л
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме водата и към нея прибавяме солта и царевичния грис, разбъркваме внимателно докато започне да се сгъстява и внимаваме да не пръска, сваляме от огъня и оставяме да поеме водата.

Разтопяваме маслото и прибавяме червения пипер, разбъркваме.

Разпределяме качамака в гювечета, прибавяме натрошеното сирене и заливаме с маслото.

Сервираме ястието топло с подходяща салата или друга гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: