ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Канадска зеленчукова супа

Канадска зеленчукова супа

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29543161k
Канадска зеленчукова супа
11/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • целина - 1 стрък
  • праз - 4 стръка, само бялата част
  • лук - 2 глави кромид
  • сланина - 100 г, може и бекон
  • масло - 2 с.л. краве
  • бульон - около 1, 5 л
  • домати - 2 броя
  • чушки - 1 зелена пиперка
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мазнина - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • магданоз - накълцан, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте целината, праза, кромида и нарежете сланината дребно.

Сложете всичко това да се задуши в сгорещеното масло в тенджера. Залейте с бульона и оставете да се вари към 45 минути. След това добавете нарязаните домати и чушка на кръгчета. Овкусете със сол, черен пипер.

Пригответе палачинкото тесто от яйцето, брашното, прясното мляко 1 с.л. мазнина и щипка сол.

Претрийте сместа през едра цедка направо във врящата супа. Доварете за още 10 минути и разбъркайте с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: