Шарена рибена чорба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Шарена рибена чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Не просто рибена чорба, а деликатес, който се поднася студен"

Необходими продукти

  • риба - 500 г по избор
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 3 бр. корени
  • пащърнак - 2 бр. корени
  • яйца - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лимони - 1 бр. изцеден сок
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 1 бр. сварено
  • кисели краставички - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и наситняваме морковите, лука, пащърнака и целината. Поставяме ги в тензух и завързваме добре.

В тенджера с вода поставяме рибата и тензуха със зеленчуците и сваряваме всичко. Вадим и обезкостяваме рибата, прецеждаме бульона и връщаме рибата в него.

Вадим сварените зеленчуци от тензуха и ги пасираме на пюре, добавяме го към бульона.

Слагаме отново на котлона и добавяме дафиновия лист, олиото, сол и черен пипер на вкус и изчакваме да заври, готвим до средна гъстота.

Леко охлаждаме супата. Разбиваме суровото яйце със сока на лимона и застройваме супата.

Свареното яйце, киселите краставички и магданоза се наситняват и се прибавят към супата. Сервираме супата студена.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: