Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и наситняваме морковите, лука, пащърнака и целината. Поставяме ги в тензух и завързваме добре.
В тенджера с вода поставяме рибата и тензуха със зеленчуците и сваряваме всичко. Вадим и обезкостяваме рибата, прецеждаме бульона и връщаме рибата в него.
Вадим сварените зеленчуци от тензуха и ги пасираме на пюре, добавяме го към бульона.
Слагаме отново на котлона и добавяме дафиновия лист, олиото, сол и черен пипер на вкус и изчакваме да заври, готвим до средна гъстота.
Леко охлаждаме супата. Разбиваме суровото яйце със сока на лимона и застройваме супата.
Свареното яйце, киселите краставички и магданоза се наситняват и се прибавят към супата. Сервираме супата студена.