Турски мекици

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
622
10
1k
25/01/2012
"Най-популярната ни и вкусна рецепта за турски мекички. Малко по-различни са от нашите, но в никакъв случай по-малко вкусни."
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо297 560
  • Преглеждания за месеца1079
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете постепенно домашното кисело мляко, в което сте разтворили содата.

Постепенно добавяйте брашно с бакпулвера и забъркайте меко, леко лепнещо тесто като за мекици. Оставете да втаса.

Загрейте мазнина за пържене и с леко намазнени ръце оформяйте неголеми мекички, които се пържат от двете страни.

Рейтинг

5 24
4 14
3 7
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Тодорка Павлова
Тодорка Павлова
26.02.2016 22:45
Кой измисли името ? Аз съм омъжена от 42 год. и когато се омъжих свекърва ми правеше такива питки. В някои краища на България ги наричат бухти, галушки, гугушели, мекици и др...Свекърва ми не е туркиня и няма съседи турци за да се научи от тях. Иначе стават страхотни - отвън хрупкави а в средата мекички. Тя ги правеше понякога с 5 - 6 лъж. захар и ние много ги харесвахме - не им трябваше допълнително захар .Могат да се разтеглят с намаслени ръце, а можете да ги разточите с малко брашно на голям лист и да изрежете с формички .
39
5
blaga
blaga
24.01.2016 16:37
Защото ми е трудно да преценя !
4
2
vanq
vanq
24.01.2016 00:46
moje da sa vsqkakvi no ne i turski
19
1