Тази рецепта коментираха

Анонимен
Тодорка Павлова
Тодорка Павлова
Кой измисли името ? Аз съм омъжена от 42 год. и когато се омъжих свекърва ми правеше такива питки. В някои краища на България ги наричат бухти, галушки, гугушели, мекици и др...Свекърва ми не е туркиня и няма съседи турци за да се научи от тях. Иначе стават страхотни - отвън хрупкави а в средата мекички. Тя ги правеше понякога с 5 - 6 лъж. захар и ние много ги харесвахме - не им трябваше допълнително захар .Могат да се разтеглят с намаслени ръце, а можете да ги разточите с малко брашно на голям лист и да изрежете с формички .
26.02.2016 22:45
39
5
blaga
blaga
Защото ми е трудно да преценя !
24.01.2016 16:37
4
2
vanq
vanq
moje da sa vsqkakvi no ne i turski
24.01.2016 00:46
19
1
blaga
blaga
Моля за колко брашно става въпрос ??? По точно
03.02.2014 20:51
15
5
PIPILOTA
PIPILOTA
Че кое му да втасва ?!?! Нито има мая , нито нищо !!! Содата и бакпулвера са набухватели !!! И защо като има сода с кисело мляко ще се слага и бакпулвер , та нали бакпулвера е сода с киселина т.е. е същото !!! По голяма глупост не бях чела . Ашколсун , Аферим , Машалла , Евалла !!! Добре,че горките турци тази рецепта не са я виждали !!!
29.01.2014 17:59
21
7
1
Покажи всички подкоментари
Galia Ivanova
Galia Ivanova
това ми прилича на картофени кюфтета
24.11.2013 19:28
13
2

Последно коментирани от категорията

КифлиКифличкиКифли7
Rosi TrifonovaRosi Trifonova6322k3k
Бързи бухтички4БухтиБързи бухтички9735
Elena TodorovaElena Todorova921195541
Рогчета с мас2РогчетаРогчета с мас21
Марияна Петрова ИвановаМарияна Петрова Иванова6022k493
Най-вкусните бухти за закуска3БухтиНай-вкусните бухти за закуска11
ВИЛИ-Виолета МатеваВИЛИ-Виолета Матева3561k300
Домашна печена юфка с масло4Закуски и ПечиваДомашна печена юфка с масло11
Марияна Петрова ИвановаМарияна Петрова Иванова6022k493
Принцеси с кайма за кюфтета3ПринцесиПринцеси с кайма за кюфтета12
Марияна Петрова ИвановаМарияна Петрова Иванова6022k493