Тази рецепта коментираха

Анонимен
Тодорка Павлова
Тодорка Павлова
Кой измисли името ? Аз съм омъжена от 42 год. и когато се омъжих свекърва ми правеше такива питки. В някои краища на България ги наричат бухти, галушки, гугушели, мекици и др...Свекърва ми не е туркиня и няма съседи турци за да се научи от тях. Иначе стават страхотни - отвън хрупкави а в средата мекички. Тя ги правеше понякога с 5 - 6 лъж. захар и ние много ги харесвахме - не им трябваше допълнително захар .Могат да се разтеглят с намаслени ръце, а можете да ги разточите с малко брашно на голям лист и да изрежете с формички .
26.02.2016 22:45
39
5
blaga
blaga
Защото ми е трудно да преценя !
24.01.2016 16:37
5
3
vanq
vanq
moje da sa vsqkakvi no ne i turski
24.01.2016 00:46
19
1
blaga
blaga
Моля за колко брашно става въпрос ??? По точно
03.02.2014 20:51
15
5
PIPILOTA
PIPILOTA
Че кое му да втасва ?!?! Нито има мая , нито нищо !!! Содата и бакпулвера са набухватели !!! И защо като има сода с кисело мляко ще се слага и бакпулвер , та нали бакпулвера е сода с киселина т.е. е същото !!! По голяма глупост не бях чела . Ашколсун , Аферим , Машалла , Евалла !!! Добре,че горките турци тази рецепта не са я виждали !!!
29.01.2014 17:59
21
7
1
Анонимен
Анонимен
И на мен ми се струва, че содата и бакпулвера са малко в повечко, едното е достатъчно, а колкото до втасването, като престои тестото около час става по хубаво, правила съм ги много пъти, аз ползвам само бакпулвер и ги точа с точилка и стават супер.
03.07.2019 00:56
1
Galia Ivanova
Galia Ivanova
това ми прилича на картофени кюфтета
24.11.2013 19:28
13
2
atce
atce
живке ти ли измисли това чудо 60г туркиня наши мекиси се прави обикновено ювчено тесто за подавка-ромбовидна форма а кръг 1/2 натрошено сирене изахлупени краишта питиснати краи пръсти др жариат каъма с лук,магданос.чубриса и по систиа начин си сирене
13.11.2013 13:47
5
10
ШИРИН
ШИРИН
Като гледам на снимката, това не са турски мекици!!!! Турски мекици се правят с мая!!Също така на снимката виждам, че не са бухнали.Турските мекици стават ПУХКАВИ :)
12.11.2013 19:44
17
зорка
зорка
Със сода са по-пухкави. Тестото с мая остава винаги една идея по-еластично и жилаво. Изпробвала съм и двете теста за мекици. Колкото и да е втасало това с маята, преди да се изпържи трябва да се пооформи, а това убива мехурчетата в тестото. Тестото със сода е добре да престои една нощ в хладилника, намазано с олио и покрито плътно със стречфолио. Резултатът е зашеметяващ. С мекици, приготвени с 1 кило брашно, може да се изхрани цяла армия.
19.10.2013 09:52
10
1
куку пипи
куку пипи
ще втасат със сода бикарбонат на кукуво лято, слага се малко мая, и се прави тестото меко за мекици, не пишете измислеи рецепти
11.10.2013 12:44
6
3
Галя Русе
Галя Русе
това са нашите бухти
14.09.2013 16:21
Галя Русе
Галя Русе
турските мекици ги правят с козуначна мая и мисля че се слага 1 лъж оцет
14.09.2013 16:20
Живка
Живка
Извинете забравих да спомена, че содата се обърква с брашното ,а солта с кис. мляко.
13.09.2013 22:12
1
Живка
Живка
Мекиците аз ги правя :1 коф. кис. мляко ,1ч.л.хл.сода ,1ч.л. сол ,брашно колкото поеме-около 1кг., стават много пръхки дори и на следващия ден/ако останат/
13.09.2013 22:04
Радка
Радка
Напоследък аз ги правя и с малко мая и със сода и кисело мляко и изчаквам 30 мин. и пържа и стават хубави.
08.09.2013 10:47
1