Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки далак по трайкийски

Телешки далак по трайкийски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Телешки далак по трайкийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Приготвили ли сте си и хляб, за да отопите тавата?"

Необходими продукти

  • телешки далак - количество по желание
  • сол
  • червен пипер
  • вино - 1 ч.ч.
  • домати - 700 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • олио - около 60 мл или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистете далака от мазнините. Направете цепнатина в средата, поръсете навсякъде с подправки и напълнете в отвора малко от скълцаните праз и лук.

Загрейте мазнина в тиган и запечатайте далака от всички страни. Прехвърлете го в тава. Деглазирайте тигана с виното и залейте върху далака.

Ако можете, успоредно пригответе и доматен сос, като запържите останалите скълцани лук и праз в мазнина, посолете и добавете смлените домати. Варете, докато сосът се редуцира.

Залейте върху далака и сложете да се пече около 40 минути или до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: