Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пълнен телешки далак

Пълнен телешки далак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнен телешки далак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки далак - 1 кг.
  • кайма - 500 гр.
  • лук - 4 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • чушки - люти 1 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Далакът се измива и с нож се прави разрез.

Пълни се с плънка от кайма, дребно нарязаните лук, магданоз, джоджен и лютива чушка, червеният пипер и сол на вкус.

Зашива се със конец, поставя се в тавичка, намазана с мазнина, и се пече на слаба фурна около 1 1/2 ч.

От време на време се полива с отделения сос.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефи Василева
Стефи Василева
Пълнен далак

Направих далак..пълнен - плънката ми стана много хубава...И защо не може да се дъвче....как се яде ? Плънката добре...далака все едно имаш дъвка....Онази ципа отгоре....някак пречи. И соса ми стана добър....Но май няма да повторя...
17.12.2017 19:13