Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки далак пълнен

Телешки далак пълнен

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешки далак пълнен1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки далак - 1 бр.
  • лук - 8 глави
  • чушки - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • бекон - 150 гр.
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вино - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Далакът се измива и се прави разрез, под ципата по дължина. Така приготвения далак се пълни с плънка.

В мазнината се задушава лукът, който е нарязан на ситно. Когато той омекне се прибавят чушките нарязани на дребно, една връзка магданоз и бекона нарязан на кубчета, посолява се и се наръсва с черен пипер. Сместа се задушава още няколко минути, след което се пълни далакът.

Слага се в тава и се залива със сос приготвен от брашно, изпържено в малко мазнина, доматеното пюре, разбъркано с гореща вода и виното.

Така приготвения далак се пече в умерено силна фурна.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: