Начин на приготвяне
Измийте добре цвеклото и го сварете, след което го обелете и настържете.
Смесете настърганите ябълки и цвекло със сварените картофи и нарязаните и предварително сварени дреболии, овкусете със сол, ким, щипка настъргана лимонова кора и лимонов сок. Наръсете с лимонов сок кухината на гъската и сложете вътре получената плънка.
Зашийте добре отвора. Наредете на дъното тавата ребрата и върху тя сложете гъската, като стомаха ѝ сочи нагоре.
Печете 20-тина минути в силно загрята фурна, отлейте малко от отделената мазнина. Поръсете пълнената гъска с вино и печете още 5 минути, след което я обърнете и печете още 20 минути.
Залейте със сол и останалото вино, допечете, докато печената гъска се зачерви хубаво.
Отделно задушете киселото зеле. Извадете и нарежете на порции готовата пълнена гъска. Всяка порция се слага върху киселото зеле, отстрани се разпределя от плънката.
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра - вкусотия!