Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печена гъска»Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра

Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
256 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • гъска - 1 бр. (3 - 4 кг)
  • дреболии - 300 г от пиле
  • телешки ребра - 200 - 300 г
  • картофи - 6 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • кисело зеле - 3 - 4 кг
  • червено цвекло - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • червено вино - 500 мл
  • ким
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре цвеклото и го сварете, след което го обелете и настържете.

Смесете настърганите ябълки и цвекло със сварените картофи и нарязаните и предварително сварени дреболии, овкусете със сол, ким, щипка настъргана лимонова кора и лимонов сок. Наръсете с лимонов сок кухината на гъската и сложете вътре получената плънка.

Зашийте добре отвора. Наредете на дъното тавата ребрата и върху тя сложете гъската, като стомаха ѝ сочи нагоре.

Печете 20-тина минути в силно загрята фурна, отлейте малко от отделената мазнина. Поръсете пълнената гъска с вино и печете още 5 минути, след което я обърнете и печете още 20 минути.

Залейте със сол и останалото вино, допечете, докато печената гъска се зачерви хубаво.

Отделно задушете киселото зеле. Извадете и нарежете на порции готовата пълнена гъска. Всяка порция се слага върху киселото зеле, отстрани се разпределя от плънката.

Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра - вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: