Универсално тесто за пай

11/01/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 831
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1/2 ч.л. амонячна
  • вода - 1 - 3 с.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го замесете с маслото, солта и разтворената сода във водата.

Омесете го добре, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да престои за 1 час в хладилник. След това го разточете тънко и го прехвърлете в тава.

Надупчете го леко и го покрийте с хартия, а отгоре зърна боб. Това се прави, за да не се надигне при печенето.

Може да се изпече предварително и след това да се добави плънка или направо да се изпече с плънката. По време на печенето може да се получи неприятна миризма от амонячната сода, но след това тя изчезва.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар