ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Универсално тесто за пай

Универсално тесто за пай

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Универсално тесто за пай
11/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
"Ако ще правим пай, ще го правим както трябва, затова сами ще замесим тестото по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1/2 ч.л. амонячна
  • вода - 1 - 3 с.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го замесете с маслото, солта и разтворената сода във водата.

Омесете го добре, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да престои за 1 час в хладилник. След това го разточете тънко и го прехвърлете в тава.

Надупчете го леко и го покрийте с хартия, а отгоре зърна боб. Това се прави, за да не се надигне при печенето.

Може да се изпече предварително и след това да се добави плънка или направо да се изпече с плънката. По време на печенето може да се получи неприятна миризма от амонячната сода, но след това тя изчезва.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: