Начин на приготвяне
В голяма купа за смесване смесете брашното, захарта, солта и незабавната мая. Разбъркайте добре, за да се комбинират.
Добавете топлото мляко и яйцата в купата и разбъркайте, докато се образува тесто. Месете тестото около 5-10 минути, докато стане гладко и еластично.
Оформете тестото на топка и го поставете в намаслена купа. Покрийте купата с найлоново фолио или чиста кухненска кърпа и я оставете да втаса на топло място за около 1 час или докато удвои обема си.
Докато тестото втасва, пригответе масления блок. Нарежете охладеното масло на малки парчета и ги поставете върху лист найлоново фолио. Сгънете пластмасовото фолио върху маслото и използвайте точилка, за да го изравнете в правоъгълник, който е приблизително половината от размера на тестото.
След като тестото е втасало, обърнете го върху набрашнена повърхност и го разточете на правоъгълник, който е приблизително два пъти по-голям от масления блок.
Поставете масления блок в центъра на правоъгълника с тестото и прегънете тестото върху маслото, като запечатате краищата, за да покрие маслото напълно.
Разточете тестото отново на дълъг правоъгълник и го прегънете на трети като писмо. Това е първият завой. Увийте тестото в найлоново фолио и го охладете в хладилника за поне 30 минути.
Повторете още два пъти, като охлаждате бутертестото за поне 30 минути между всяко обръщане. След третото завъртане охладете тестото за поне 1 час, преди да го използвате.
За да използвате тестото за кроасани след време, омесете го на топка и го замразете или просто охладете.
Когато решите да използвате тестото, оформете кроасаните, поставете желан пълнеж, печете с предварително загрята фурна до 180 °C.
Насладете се на вашите домашно приготвени кроасани.