Турски понички

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
01/12/2011
"Когато стане въпрос за вкусни тестени десерти, турската кухня няма равна. Уверете се сами"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106 274
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 500 мл вода заедно с маслото и солта да заврат в тенджера. Сипете брашното наведнъж и бъркайте интензивно за около 6 минути.

Оставете тестото да поизстине за 5 минути. След това прибавете 1 по 1 яйцата и бъркайте с тел, докато тестото се хомогенизира.

Загрейте мазнина за пържене в тенджера. Вземайте от тестото малки топки и с помощта на навлажнено кутре им пробивайте малка дупка в средата.

Слагайте турските понички да се пържат до зачервяване от двете страни. Веднага щом ги извадите, ги пускайте в студения сироп. Той се вари от последните 4 продукта и се оставя да изстине.

Поднесете поничките студени.

Рейтинг

5 21
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Вирджиния
Вирджиния
05.08.2014 19:04
На мен ми се получиха перфектни. Явно не е проблема в рецептата, а във вас! :)
4
0
Гостенката
Гостенката
17.01.2014 20:49
Това са си чисти толумбички! Какви понички?
8
3
мергъул
мергъул
21.10.2013 11:17
това не е са турски пони4ки
1
1