Турски понички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Турски понички4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Когато стане въпрос за вкусни тестени десерти, турската кухня няма равна. Уверете се сами"

Необходими продукти

  • масло - 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. (по 200 мл)
  • яйца - 4 броя
  • вода - 500 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • ядки - смлени, за декорация
  • олио - за пържене
  • за сиропа
  • захар - 350 г, за сиропа
  • вода - 500 мл
  • лимони - сокът на 1/2 лимон
  • ванилия - - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 500 мл вода заедно с маслото и солта да заврат в тенджера. Сипете брашното наведнъж и бъркайте интензивно за около 6 минути.

Оставете тестото да поизстине за 5 минути. След това прибавете 1 по 1 яйцата и бъркайте с тел, докато тестото се хомогенизира.

Загрейте мазнина за пържене в тенджера. Вземайте от тестото малки топки и с помощта на навлажнено кутре им пробивайте малка дупка в средата.

Слагайте турските понички да се пържат до зачервяване от двете страни. Веднага щом ги извадите, ги пускайте в студения сироп. Той се вари от последните 4 продукта и се оставя да изстине.

Поднесете поничките студени.

Рейтинг

4.5
523
43
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вирджиния
Вирджиния
На мен ми се получиха перфектни. Явно не е проблема в рецептата, а във вас! :)
05.08.2014 19:04
4
Гостенката
Гостенката
Това са си чисти толумбички! Какви понички?
17.01.2014 20:49
8
3
мергъул
мергъул
това не е са турски пони4ки
21.10.2013 11:17
1
1
тео
тео
Това си е тесто и рецепта за бине суфле. Само , че се пържат на водна баня като се гребва с лъжица от тестото.
06.10.2013 10:45
2
Ахмед  Ахмедов
Ахмед Ахмедов
това е парено тесто от това се прави толумбички и се пържат в маслена баня
01.09.2013 09:35
1
mariana
mariana
За половин литър вода, две чаши брашно е твърде малко, необходими са 4 чаши брашно, за да се получи необходимата гъстота.
17.07.2013 09:16
Вера
Вера
Според мен това е варено тесто за бухти, който се взимат с лъжица и се пускат във тенджерка с много олио-предварително загрято - и котлона трябва да е намален за да могат да се изпържат до златисто и да не останат сурови от вътре.Аз даже от време на време го изключвам, защото съм на газ и котлона ми е много силен
21.09.2012 13:06
1
катето
катето
много рядко ми се получи тестото, с лъжица ги слагах в тигана и се опържиха отвънка , а отвътре останаха сурови. дали олиото е било много силно, защо така се получи и защо тестото стана толкова рядко
20.09.2012 23:01