Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното и го смесете със солта, захарта и маята.
Сипете бадемовото мляко и с помощта на шпатула бъркайте до пълно хомогенизиране на сместа. Получава се меко тесто, което не се меси, а само се бърка.
Покрийте с кърпа купата и оставете тестото да втаса за 40 минути.
Загрейте олиото на умерен огън.
Намазнете ръцете си и късайте малки топчета от тестото. Леко ги сплесквайте и както са в ръката ви ги пробождайте с палец, за да се оформи дупчица.
Леко разтеглете поничката - така дупката ще се уголеми допълнително.
Изпържете поничките от двете страни в сгорещеното олио.
Оваляйте ги още топли в удра захар и поднесете веднага.
Веган поничките с дупка са много вкусни.