Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното и го смесете с канелата и солта. Оформете кладенче в средата му.
Сипете вътре топлото мляко с разтворените в него мая и захар. Добавете разтопеното масло и постепенно замесете меко тесто.
Намазнете купа с олио. Сложете вътре тестото и увийте в стреч фолио. Оставете на топло, за да втаса и да удвои обема си.
Премесете за кратко втасалото тесто и го разточете на кора, дебела около 1 см.
Изрежете кръгчета с чаша, а с помощта на метален резец изрежете отвори вътре в тях.
Наредете тестените кръгчета в тава с хартия за печене. Оставете отново да втаса на топло за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете поничките до апетитен златист загар.
Намажете готовите понички с разтопеното масло. Оваляйте ги в смесените захар и канела.
Печените понички с канела са чудни.