Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Печени понички с канела

Печени понички с канела

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Печени понички с канела
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Пухкави и много ароматни понички, печени на фурна Насладете им се"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 2.5 ч.чаши
  • канела - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч (топло)
  • прясна мая - 20 грама
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 60 г разтопено (за намазване)
  • сол - 1 щ.
  • за овалване
  • канела - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното и го смесете с канелата и солта. Оформете кладенче в средата му.

Сипете вътре топлото мляко с разтворените в него мая и захар. Добавете разтопеното масло и постепенно замесете меко тесто.

Намазнете купа с олио. Сложете вътре тестото и увийте в стреч фолио. Оставете на топло, за да втаса и да удвои обема си.

Премесете за кратко втасалото тесто и го разточете на кора, дебела около 1 см.

Изрежете кръгчета с чаша, а с помощта на метален резец изрежете отвори вътре в тях.

Наредете тестените кръгчета в тава с хартия за печене. Оставете отново да втаса на топло за половин час.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете поничките до апетитен златист загар.

Намажете готовите понички с разтопеното масло. Оваляйте ги в смесените захар и канела.

Печените понички с канела са чудни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: