Селска кокошка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
26/11/2011
"Да приготвиш вкусна и крехка селска кокошка може да е истинско предизвикателство, с което ще се справите с наша помощ!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 836
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте кокошката и я задушете в мазнина и малко вода равномерно. Към нея добавете последователно ситно нарязания лук, нарязаните пиперки и домати.

Разбъркайте с червения пипер и долейте с гореща вода. Овкусете със сол и малко черен пипер и оставете ястието да се вари, докато пилешкото омекне напълно.

Сипете ориза, разбъркайте и щом заври прехвърлете ястието в глинен гювеч. Сложете го да се пече в умерена фурна.

Поднесете порция пиле по селски, поръсено с пресен магданоз.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 3
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар