Начин на приготвяне
Срязваме кокошката на части, като отстраняване гръдните кости. Мариноваме порциите кокоше месо с портвайн (или червено вино) и прибираме в хладилник за 1-2 часа.
Маринованото месо се изцежда от виното или портвайна и се натрива със сол и черен пипер. Намазва се хубаво с масло, поръсва се със зелени подправки и се увива плътно със сланината.
Увитите порции кокоше месо се нареждат в подходящ съд, заливат се с остатъка от маслото и се пекат под похлупак за 50 минути в умерена фурна.
Капакът се отстранява и се запичат за още 10-15 минути.
Патладжаните се нарязват на кръгчета и се осоляват. Оставят се за 15 минути да се отцедят от горчивия сок, след което се изпържват в олиото и се сервират като гарнитура на кокошката.
Коментари