Патладжани по техерански

Патладжани по техерански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 850 г
  • моркови - 100 г
  • домати - 250 г
  • лук - 150 г, кромид
  • чесън - 10 г
  • магданоз - 20 г
  • олио - 120 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете меката част от нарязаните на половинки патладжани.

Задушете в олиото дребно нарязания лук, чесън, моркови и мекото на патладжаните.

Напълнете патладжаните с плънката и ги подредете в намаслена тава.

Сложете върху тях кръгчета домати, поръсете с накълцания магданоз и ги запечете 20 мин.

Сервирайте пълнените патладжани студени.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: