Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мариновани патладжани по италиански

Мариновани патладжани по италиански

Мариновани патладжани по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ценим страхотния вкус, ето защо ви представяме една рецепта за мариновани патладжани по италиански"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр. сока и кората
  • босилек - 6 стръка, пресен
  • кашкавал - 60 гр настърган
  • зехтин - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в гевгир за 1 час почистените, измити, нарязани на кръгчета и посолени патладжани.

След като се отцеди горчивият им сок, ги измийте със студена вода, подсушете ги с кърпа и ги изпържете от двете страни в горещия зехтин.

Измийте и подсушете стръковете босилек, отделете листата и ги нарежете на ситно.

Смесете ги със счукания чесън, лимоновия сок и нарязаната на ситни кубчета лимонова кора.

Залейте със сместа още горещите патладжани, посолете и оставете да престоят 1 час на хладно място.

Разпределете всички мариновани патладжани в чинии и ги поръсете с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: