Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Зелена спаначена яхния с грах

Зелена спаначена яхния с грах

Зелена спаначена яхния с грах
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Свежа и икономична зелена яхнийка, която да си похапнете в дните, в които месото не ви се нрави"

Необходими продукти

  • спанак - 100 г листа
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • грах - 150 г пресен (почистен от шушулките)
  • бульон - 1/2 кубче (пилешки или зеленчуков)
  • вода - 500 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • джоджен - пресни листа
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре спанака и зеления лук, наситнете ги.

Загрейте олио в тенджерка и задушете лука с малко вода. Добавете спанака и чесъна, след това и граха.

Разбъркайте и овкусете със сол, черния и червения пипер, както и с пресния джоджен. Сипете брашното и с непрекъснато бъркане налейте 500 мл топла вода.

Натрошете вътре бульона.

Гответе яхнията до сгъстяване - около 20 минути. Не е необходимо да слагате капак.

Зелената спаначена яхния с грах е готова.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: