Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Спаначена яхния с нахут и морков

Спаначена яхния с нахут и морков

Спаначена яхния с нахут и морков
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Една вкусна зеленчукова яхния, която е и много засищаща"

Необходими продукти

  • нахут - 200 - 300 грама (накиснат от вечерта)
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • кимион - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака, изчистете и го нарежете.

Запържете наситнения лук в тенджера под налягане. Прибавете чесъна, моркова и нахута.

След кратко задушаване прибавете спанака.

Когато обемът на спанака спадне, добавете кетчупа и пипера, продължете запържването.

Прибавете нишестето и налейте вода, която да покрие продуктите.

Овкусете с подправките и затворете тенджерата, гответе яхнията 30 минути.

Спаначената яхния с нахут и морков е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: