Пай със смокини

24/11/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Най-ароматният пай, който някога сте опитвали, честна дума!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 507
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно на ръка яйцето, мекото масло и захарта. Добавете бакпулвера с пресятото брашно и ванилията.

Замесете меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. Разстелете тестото в намаслена и застлана с хартия за печене тавичка (около 25 см), като хубаво притискате по ръбовете и стените.

Разбъркайте заедно продуктите за плънката - крема сиренето, сладкото от смокини, натрошените чаени бисквити, орехи, стафиди.

Получава се ронлива смес. Разпределете я върху тестото и отгоре притиснете цели или разполовени пресни смокини. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар