Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Американски пай Мисисипи

Американски пай Мисисипи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Американски пай Мисисипи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
"Ароматен американски пай Мисисипи, който в никакъв случай не бива да се бърка с филма със същото име"

Необходими продукти

  • захар - 500 г
  • бърбън - 60 мл
  • шоколад - 150 г, натурален
  • масло - 250 г
  • кафе - 300 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • какао - за поръсваме
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада заедно с маслото и затоплените кафе и бърбън, разбъркваме, докато получим крем, и отстраняваме от огъня.

Добавяме захарта, отново разбъркваме добре и изчакваме да изстине.

В купа пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта, прибавяме разбитите яйца, разбъркваме и смесваме с шоколадовата смес.

Изсипваме в намаслена и поръсена с какао форма и печем в предварително загрята на 130 градуса фурна за 90 минути.

Сервираме поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: