Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Американски пикантни ребърца

Американски пикантни ребърца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k970957
Американски пикантни ребърца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Щом става дума за пикантни американски ребърца, ние сме на линия - на първа линия"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • домати - 1 консерваотцедени
  • лук - 1 глава наситнен
  • чесън - 2 скилидки пресовани
  • кетчуп - 4 с.л.
  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • табаско - 3 - 4 капки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка и върху скара поставяме месото и го печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30 минути.

В загрятото олио запържваме лука и чесъна и добавяме смачканите домати, кетчупа, табаското, захар, сол, черен пипер и сос Уорчестър, готвим за 10-15 минути на среден огън.

Вадим месото, отцеждаме отделената мазнина и го слагаме на дъното на тавата, покриваме го с доматения сос и печем 60 минути на 180 градуса, като на всеки 10 минути поливаме месото със соса от тавата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: