Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свинско филе с пълнеж от смокини

Свинско филе с пълнеж от смокини

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k970957
Свинско филе с пълнеж от смокини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Има някаква магия в комбинацията между сочно свинско месо и смокини, която продължава вече втора порция да ни омагьосва"

Необходими продукти

  • свинско филе - 4 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязан на ситно
  • чесън - 2 скилидки, нарязан на ситно
  • хляб - 1 ½ ч.ч., на трохи
  • смокини - 4 бр., нарязани на ситно, сушени
  • маслини - 8 бр. зелени, нарязани на ситно
  • жълтъци - 1 бр.
  • бадеми - 1 ч.ч., нарязани на ситно
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л., нарязан на ситно
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме филето на пеперуди или ползваме цяло парче, което правим на форма за руло, посоляваме, подправяме с черен пипер и намазняваме с 1 с.л. зехтин.

В останалия сгорещен зехтин запържваме лука и чесъна, докато омекнат, махаме от котлона и прибавяме трохите, смокините, маслините, бадемите, лимоновия сок, магданоза и жълтъка, посоляваме на вкус.

Разпределяме половината от плънката върху месото и го завиваме на стегнато руло, което вързваме с конец и намазваме със зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 75 минути.

20 минути преди края на готвенето подреждаме около месото и останалата плънка оформена на топчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: