Домашни захаросани ядки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
576
959
475
17/06/2016
"По-различно мезе, което може да имате дълго време под ръка - захаросани ядки, които се приготвят за нула време "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 745
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ядки - 200 г по избор (бадеми, лешнци, орехи или смес)
  • мед - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изиваме ядките и ги разбъркваме много добре с втечнения мед и лимоновата кора.

Изсипваме ги в тава и печем за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Вадим ги, разбъркваме и оставяме да се охладят.

Съхраняваме в стъклен буркан.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар