Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Домашни захаросани ядки

Домашни захаросани ядки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашни захаросани ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"По-различно мезе, което може да имате дълго време под ръка - захаросани ядки, които се приготвят за нула време"

Необходими продукти

  • ядки - 200 г по избор (бадеми, лешнци, орехи или смес)
  • мед - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изиваме ядките и ги разбъркваме много добре с втечнения мед и лимоновата кора.

Изсипваме ги в тава и печем за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Вадим ги, разбъркваме и оставяме да се охладят.

Съхраняваме в стъклен буркан.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: