Начин на приготвяне
Две яйца, солта, захарта и омекналото масло се смесват, добавя се половината от затопленото мляко и половината брашно. Останалото мляко и брашно се добавят по малко при непрекъснато бъркане. Опържват се палачинки.
Захаросаните плодове се измиват, поливат се с виното и се загряват 10 минути на бавен огън. Отцеждат се, а сиропът се запазва. Останалите яйца се разделят на жълтъци и белтъци.
Изварата се смесва с жълтъците, смесени с пудрата захар. Добавя се нишестето, захаросаните плодове, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Сметаната се разбърква със захарта, добавя се 1 супена лъжица от течността с виното.
Палачинките се нареждат в тавичка, като всеки слой се намазва с изварена смес. Покриват се с плодовете. Поливат се със сметановия сос, завиват се с фолио и се пекат 20 минути на 180 градуса.