Панирани гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Панирани гъби1 / 2
26/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Поканете приятели на вечеря и ги нагостете с панирани гъби, за да ви запомнят с добро!"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг кладници
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 150 г
  • бира - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 100 - 150 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кладниците и ги бланширайте за 1-2 минути във вряща подсолена вода. Извадете ги и ги оставете да се отцедят добре. При нужда ги нарежете на парчета.

Разбийте в купа яйцата, прибавете брашното и разбийте до получаване на гъста каша. Добавете бирата и сол, черен пипер на вкус.

Потапяйте всеки резен гъба в панировката обилно и ги изпържете в сгорещено олио до зачервяване. Отцеждайте готовите панирани гъби върху кухненска хартия.

Рейтинг

4.1
55
46
33
20
10
Дай твоята оценка: