Панирани гъби Кладница

IlariaIlaria
Новак
59762531
Панирани гъби Кладница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6
"Прясно панирани гъби Кладница спешно търсят няколко бутилки изсудена бира за съвместна вечеря, подробности тук"

Необходими продукти

  • гъби - около 1 - 1.5 кг Кладница
  • яйца - 5 броя
  • бира - 100 мл
  • брашно - към 1 и 1/2 к.ч. + още малко за овалване
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте Кладницата, нарежете я на парчета и я пуснете да се бланшира за около 5-6 минути във вряща вода. Отцедете и оставете да изстинат и подсушат.

Разбийте жълтъците на яйцата с бирата, брашното, солта и черния пипер. Постепенно объркайте тази смес с разбитите на твърд сняг белтъци.

Смесете галета с малко брашно. Овалвайте всяка Кладница в брашняната смес и потапяйте в панировката.

Пускайте гъбите да се пържат в сгорещено олио, като ги обръщате от двете страни. Отцеждайте панираните гъби Кладница върху решетка и ги поднесете с гарнитура по желание.

Рейтинг

4.6
58
41
30
21
10
Дай твоята оценка: