Начин на приготвяне
Измийте хубаво гъбите кладница и ги подсушете.
Махнете жилавите дебели пънчета, а останалата част нарежете на парченца.
В тенджера разтопете около 2/3 от маслтоо. Добавете гъбите, посолете и оставете да се задушат и пуснат сос.
Сипете вътре брашното, като не спирате да бъркате. Налейте топлата вода и прясното мляко, посолете.
Намалете силата на огъня и варете гъбената супа 15-тина минути.
Разтопете останалото масло със зехтин в малко тиганче. Добавете червения пипер и разбърквайте добре. Сипете лъжица от бульона на супата.
Налейте тази запръжка в супата, разбъркайте и гответе още малко.
Сервирайте супата топла, като може да я подкиселите с оцет и да я сервирате с пресен чесън.
Супата от гъби кладница с прясно мляко е много вкусна.