Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Пюре от гъби с прясно мляко

Пюре от гъби с прясно мляко

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
Пюре от гъби с прясно мляко1 / 2
13/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и едро нарязани гъби се варят в 1 ½ чаени чаши слабо подсолена вода на тих огън до омекване (около 20 мин).

Отцеждат се от бульона, който се запазва, и се смилат през месомелачка (по желание се претриват през сито).

Брашното се запържва в маслото до светлочервено оцветяване, прибавя се пюрето от гъби и се разрежда с млякото и гъбения бульон до желаната гъстота.

Пюрето се кипва, подправя се на вкус със сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок.

Поднася се към задушено или пържено месо от птици с подходяща салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: