Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа от гъби кладница с прясно мляко

Супа от гъби кладница с прясно мляко

Супа от гъби кладница с прясно мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ароматна гъбена супичка, която задължително се поднася с пресен чесън"

Необходими продукти

  • гъби кладница - 300 грама
  • масло - 50 грама
  • вода - 600 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л. (без връх)
  • пресен чесън
  • оцет - по желание
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво гъбите кладница и ги подсушете.

Махнете жилавите дебели пънчета, а останалата част нарежете на парченца.

В тенджера разтопете около 2/3 от маслтоо. Добавете гъбите, посолете и оставете да се задушат и пуснат сос.

Сипете вътре брашното, като не спирате да бъркате. Налейте топлата вода и прясното мляко, посолете.

Намалете силата на огъня и варете гъбената супа 15-тина минути.

Разтопете останалото масло със зехтин в малко тиганче. Добавете червения пипер и разбърквайте добре. Сипете лъжица от бульона на супата.

Налейте тази запръжка в супата, разбъркайте и гответе още малко.

Сервирайте супата топла, като може да я подкиселите с оцет и да я сервирате с пресен чесън.

Супата от гъби кладница с прясно мляко е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: