Начин на приготвяне
Първо пригответе билковата майонеза. За целта чукнете яйцето в дълбок съд, добавете лимоновия сок, солта, чесъна, магданоза и половината от олиото. Сложете пасатора на дъното на съда и включете, но без да мърдате.
Щом сместа побелее отдолу, започнете да изтегляте бавно и наливайте на тънка струйка останалото олио. Щом сместа се оформи, махнете масатора и добавете останалите подправки.
Почистете гъбите и отрежете пънчетата им. Ако са твърде големи, разделете ги на две. Панирайте гъбите в разбитите яйца, след това в галета и ги изпържете до златисто.
Отцеждайте готовите гъби върху кухненска хартия. Поднесете мезето с майонезата.
Панираните гъби Кладница с галета са много вкусни.