Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Панирани пилешки крилца с галета

Панирани пилешки крилца с галета

Панирани пилешки крилца с галета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 500 грама
  • яйца - 1 брой (XL размер)
  • ПАНИРОВКА
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • галета - 70 грама
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган
  • мащерка
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките крилца и ги нарежете на две части - горна и долна.

Сварете ги в подсолена вода за 20-тина минути. Отцедете и ги овкусете с черен пипер и сол.

В чиния смесете продуктите за панировката - червен пипер, галета, мащерка, риган, сол и джинджифил.

Разбийте яйцето в отделна купичка.

В тиган загрейте олио на умерен огън. Потапяйте крилцата първо в яйцето, след това в панировката и ги изпържете до хубав златист цвят и от двете страни.

Сервирайте биреното мезе веднага.

Панираните пилешки крилца с галета са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: