Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани гъби Кладница с галета

Панирани гъби Кладница с галета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Панирани гъби Кладница с галета
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Не можем да определим кое е по-вкусно - панираните гъбки или билковата майонеза"

Необходими продукти

  • кладница - 250 грама
  • яйца - 2 големи
  • галета - за овалване
  • сол
  • Билкова майонеза
  • яйцa - 1
  • олио - 180 - 190 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • естрагон - 1 щипка
  • чесън - 1/2 скилидка (или цяла)
  • мащерка - 2 щипки
  • магданоз - 2 щипки, сушен или пресен
  • див лук - 2 - 3 стръкчета, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе билковата майонеза. За целта чукнете яйцето в дълбок съд, добавете лимоновия сок, солта, чесъна, магданоза и половината от олиото. Сложете пасатора на дъното на съда и включете, но без да мърдате.

Щом сместа побелее отдолу, започнете да изтегляте бавно и наливайте на тънка струйка останалото олио. Щом сместа се оформи, махнете масатора и добавете останалите подправки.

Почистете гъбите и отрежете пънчетата им. Ако са твърде големи, разделете ги на две. Панирайте гъбите в разбитите яйца, след това в галета и ги изпържете до златисто.

Отцеждайте готовите гъби върху кухненска хартия. Поднесете мезето с майонезата.

Панираните гъби Кладница с галета са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: