Френска солена торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
554
959
473
02/04/2016
"Перфектната торта е а френска б солена в изядена до трошичка"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 572
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • За брата
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 - 2 с.л., студена
  • За пълнежа
  • праз - 3 - 4 стръка
  • сметана - 400 г, засвасена
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Пресяваме брашното в купа и започваме на втриваме маслото, предварително нарязано на парчета, с пръсти, докато сместа стане на трохи. Добавяме солта и разбитото яйце, омесваме тесто, ако е необходимо добавяме водата. Оставяме в хладилника да стегне.

Полученото тесто поставяме на дъното на тортена форма, като го притискаме добре и по стените, за да образува ръб, надупчваме го с вилица.

За пълнежа:

Почистваме и нарязваме праза, запържваме го в сгорещеното олио, докато омекне. Прибавяме разбитите яйца и сметаната, овкусяваме със сол и разбъркваме.

Получената смес изсипламе върху масления блат и печем в преварително загрята на 190 градуса фурна, докато стане златисто.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар