Солена торта от хляб

Солена торта от хляб
Снимка: Dora Grozeva
1 / 2
18/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Признаваме, че тази рецепта за солена торта ни изненада много приятно"

Необходими Продукти

  • хляб - 12 филийки за тостер
  • салам - 100 г
  • пастет - 200 г
  • краставици - 1 малка
  • магданоз - 1 с.л., нарязан
  • магданоз - 20 листенца
  • картофено пюре - 5 с.л. готово
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • яйца - 10 бр., от пъдпъдък
  • майонеза - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • маргарин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на продълговата чиния сложете една до друга 2 филийки, с лъжичка леко ги напоете със сварения в 500 мл вода и изстинал бульон и намажете с 1 с.л. маргарин и покрийте с парченца салам, като оставите 5-6 от тях за украса.

Всеки следващ ред филии първо напоете с бульон, като втория ред намажете с част от пастета, третия – с майонеза, разбъркана със ситно нарязания магданоз, четвъртия – с картофено пюре, петия – с втората лъжица маргарин, върху който настържете кашкавала.

Покрийте с последните 2 филийки, намажете цялата торта с останалия пастет и я украсете с клончетата магданоз, яйца, краставица и каквото още желаете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: