Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко със сушени кайсии

Овнешко със сушени кайсии

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Овнешко със сушени кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 600 г
  • лук - 200 г
  • сушени кайсии - 200 г
  • масло - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, нарязваме и почистваме от жилите месото и го поставяме в тенджера с гореща вода. Варим го до полуготовност, като периодично отнемаме пяната.

Прецеждаме получения бульон и отделяме месото. Месото запържваме в масло, добавяме нарязан лук и доматено пюре, сол, пипер и предварително накиснатите кайсии.

Заливаме с малко бульон и варим до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: