Банички Охлюви със спанак

13/04/2016
"Разчитайте на Севда да ви покаже как се правят ароматни банички със спанак и сирене за закуска "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 428
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме спанака и лука. Накълцваме спанака и лука на ситно. Задушаваме ги в малко вода да омекнат.

Отцеждаме зеленчука и към него прибавяме сиренето, разбитите яйца, ситно нарязаните копър и магданоз. Сгорещяваме олиото и с него напръскваме всяка кора.

Слагаме по два съседни краища на корите (под ъгъл) от плънката. Навиваме на руло по диагонал, а след това завъртаме на охлюв. Нареждаме ги в намазнена тава. Напръскваме ги с олио (може да сложим по бучица масло).

Запичаме на умерена фурна. Когато са готови ги напръскваме с вода, покриваме с хартия и кърпа и оставяме на студено 30 минути. Поднасяме с кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар